camscape - for excellent IT solutions itkb.ro - IT knowledge base

configurare email :: mozilla thunderbird, identitati multiple, protejare identitati

Catalin
Catalin T.
TitleMozilla Thunderbird, identitati multiple, protejare identitati
TagsThunderbird, password manager, profile, identitati, mail
Desc.Protejarea prin parola a profilului din thunderbird, in special daca se configureaza mai multe conturi pt. mai multi utilizatori pe acelasi calculator, astfel incat utilizatorii sa nu-si poata vedea unul altuia mailurile.
CodeKBEM0001 v1.0
Date 7 septembrie 2010
Conform informatiilor de pe suportul Mozilla http://kb.mozillazine.org/Protect_the_profiles_contents exista mai multe metode de protectie.
Eu am ales si verificat weak protection-ProfilePassword extension.Acesta este disponibil pt download la adresa:
http://nic-nac-project.de/~kaosmos/profilepassword-en.html

Se instaleaza adonul si se ruleaza din Tools-ProfilePassword-Password manager (instalare add-on si setare password pt fiecare user).
Pt pornirea Thunderbird avem 2 optiuni:

a)Creem atatea shortcut-uri pe desktop cate profile avem,fiecare profil are la target(in properties) dupa "thunderbird.exe" -p nume profil si evident numele shortcut va fi MAIL GIGEL,MAIL GEORGEL,MAIL ETC.

b)Modificam shortcut Thunderbird si adaugam -p dupa .exe"(cu spatiul de rigoare) si fiecare isi alege profilul la pornire.Fiecare va avea un prompt pt parola,nu se poate eluda parola(ca cea de la master password) decat prin pornirea Thunderbird in safe-mode(fara add-on).


Pt asta ne asiguram ca la proprietatile shortcut-ului Thunderbird safe mode dispare -safe-mode scris dupa .exe" de la target.


Cam asta ar fi solutia.Si functioneaza decent,utilizatorii normali nu au cum sa treaca de aceasta protectie fara cunostinte tehnice avansate.