camscape - for excellent IT solutions itkb.ro - IT knowledge base

hardware :: cum sa aflati sau sa stergeti parola bios-ului

Andrei
Andrei C.
TitleCum sa aflati sau sa stergeti parola bios-ului
Tagsbios, parola, baterie, killbios
Desc.
CodeKBHW0006 v1.0
Date19 aprilie 2013
Daca vreti sa faceti modificari in BIOS si nu aveti parola pentru a avea acces in meniu pentru a face modificarile dorite, iata cea mai simpla solutie pentru a inlatura parola pusa pe BIOS:

1. desurubati carcasa PC-ului, pe placa de baza o sa observati un cerc din metal cam de marimea unei monede. Aceasta este bateria BIOS-ului (daca nu o gasesiti desi e greu de crezut, cautati pe manualul placii de baza).
 
2. Scoateti bateria BIOS-ului din locasul ei si dupa 30 de secunde sa introduceti-o inapoi. Atentie insa… daca o tineti scoasa mult timp, bateria bios-ului se va descarca, va recomand sa o puneti inapoi maxim cateva minute.

Bateria ajuta BIOS-ul sa tina in memorie data si ora, precum si configuratia si parola inclusiv, atunci cand este PC-ul este scos din priza. Odata ce scoti bateria, BIOS-ul revine la setarea din fabrica (Default) si pierde automat parola definita anterior.

Exista si alte metode de a trece de parola de bios: parole standard pe care le gasiti daca dati un search pe google sau chiar un mic programel care incape pe o discheta si care se numeste killbios.